***       Водещите вечерни новини       на 4 септември 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 4 септември 
Коментари Харесай

Водещите новини! Тагарев: Ще продължим да оказваме военна помощ на Украйна. Путин посрещна Ердоган в Сочи


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 4 септември   

 

Премиерът на Украйна Денис Шмигал благодари на министър-председателя акад. Николай Денков за поддръжката, която България оказва на страната му в този сложен за нея миг.

***

„ Наложително е превъзмогването на софтуерната назадничавост, постигането на оперативна съгласуемост със съдружниците, разкъсване с остатъчното руско завещание и дефинитивно спиране на зависимостите от Русия във връзка с въоръжението и бойната техника “.

„ България ще продължи да поддържа Украйна, в това число с даване на спомагателна военна помощ, това е развой, а не еднократен акт “, съобщи Тагарев и добави, че нашата обща бъдеща сигурност зависи от изхода на тази война.

***

***

„ Когато нашите предци са писали Конституцията, надали са предполагали, че институция, която би трябвало да сплотява българите, ще бъде употребена с персонални цели. Радев се е провалил като президент, той несъмнено не сплотява. Като провален президент, няма по какъв начин да е сполучлив политик “. 

Това съобщи в изявление за „ Денят онлайн “ националният представител от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Искрен Митев.

***

„ Българската страна не дължи обезщетение към концесионера. Концесията е прекъсната, поради форсмажорни условия. 

Оттук-нататък „ Лукойл ” може да търси компенсации другаде, само че не и от България “, акцентира министърът.

***

От ведомството разясняват още, че дамата и двете ѝ деца са живи и здрави.

***

***

Свирепа стихия връхлетя Халкидики. Вече се оповестява за наводнени улици и къщи в Централна Гърция, оповестяват очевидци в уеб страницата " Метео Балканс ".

Хиляди български коли нападнаха границата с Гърция в събота за едно финално море. Те употребяват почивния 6 септември, с цел да слеят уикендите с къса отпуска. Бурята, обаче ги изненада неприятно. Тези от тях, които изтърпят до сряда, ще имат хубави дни до неделя. Тогава се усъвършенства времето от Солун до Кавала.

ВИДЕО

***

Руският президент Владимир Путин приветства през днешния ден турския държавен глава Реджеп Ердоган в Сочи, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР